Hundspann

En helt fantastisk upplevelse är att ta sig ut i naturen sittandes i en hundsläde. Det är en otrolig känsla att kliva ned i släden och se hundarna ivrigt vänta på att få ge sig iväg. Det kan gå med ganska stor fart och det gäller att ledarhunden kan ta de direktiv som behövs. 

Om man inte själv klarar av att köra ett hundspann, eller om man inte har möjlighet att husera så många hundar, kan man betala för en slädtur. I många av Sveriges landskap finns möjlighet att hyra en sådan tur. Det är extra spännande att resa ut i fjällvärlden dragen av hundar. Om man vill semestra i Kiruna kan man ta sig till Kebnekaise med hjälp av hundar. Det finns också möjlighet att resa runt den mäktiga huvudkammen Vargryggen. Det är också fullt möjligt att snöra på sig vandringskängorna och ge sig ut på en sådan vandring. Man måste då tänka på att det kommer att ta några veckor att ta sig runt Kebnekaise så det gäller att man har bra kondition och är en duktig vandrare.

Om man inte själv äger en häst finns stora möjligheter att boka in sig på en ritt i den svenska naturen. I nästan varje by i Sverige finns möjligheter till ritter i vildmarken och ofta får man då rida på hästar som är mycket lugna och trevlige. Det spelar alltså inte så stor roll om man är en van ryttare eller om man är nybörjare. Man kanske ändå inte bör starta med en ritt på flera mil eftersom det kan vara ganska ansträngande för kroppen.