För dig som gärna ställer ut din häst

Att delta i en hästutställning är en speciell upplevelse. Både du och din häst får möjligheten att visa upp era allra bästa sidor. Det är en bedömningssport och därmed spelar utseendet verkligen roll. Utställningarna i Sverige har sin grund i England vilket vi kan se på den klassiska klädkoden.

Det bästa för dig och din häst

På en utställning ser vi att personerna klär sig i engelska country-kläder med naturnära färger och stilrena snitt. Hästarna som visas har alla olika tillbehör specifika för respektive ras. De stora hästarna har ofta flätor i man och svans medan de små har huvudlag med många detaljer. Du kan enkelt shoppa på nätet och hitta allt du behöver för dig och din häst.

Skinande päls och glänsande skor

Vissa saker har dock både de stora och små hästarna: de har alla en skinande päls. Det finns många olika trick för att få till den där extra glansen till visningsdagen. Allt från glansspray till speciella schampon och putsdukar. Detsamma gäller även din egen utstyrsel. Kläderna och skorna du har på dig måste nämligen skina ikapp med hästens päls. Det finns som tur är lika många knep på hur du putsar upp dina skor så att de glänser, lika mycket som din häst!