Träna med hunden

Det första som nog det flesta tänker på när de tänker på hundar är att de är härliga sällskapsdjur som lätt lyfter humöret för den som känner sig lite nere. Men med sin hund (beroende på storlek förstås), så kan man förena nytta med nöje genom att motionera.

Att man förenar nytta med nöje kan man säga eftersom man som ägare är den som ansvarar för hundens hälsa, och hundens hälsa den bibehålls bland annat tack vare att den får motionera – något som vi människor som bekant också behöver i viss utsträckning för att bibehålla vår egen hälsa.

Vad kan man då göra med hunden för att motionera. En hel del faktiskt. Vi tar upp några av de vanligaste motionsformerna med hunden.

Promenad/jogging

Att gå ut med hunden är säkert ett av de vanligaste uttrycken överhuvudtaget i det svenska språket. En promenad med hunden är också den vanligaste motionsformen med hunden. Har man en hund som kräver mycket spring och lek så passar det dessutom utmärkt att fästa en sele runt dig själv och på hunden och köra ett joggingpass. Det är nog ingen högoddsare på att du kommer vara den som ger upp först av er två.

Cykling

Tycker hunden att promenader inte är motion tillräckligt och du hellre sätter dig på trampcykeln än snörar på dig joggingskorna så är cykling med hunden också bra motion – kanske framförallt för hunden i detta fall eftersom hundar ju ha en förmåga att bli rätt entusiastiska och springa på som tusan, och således också dra dig och din cykel så att du slipper trampa så mycket.

Utöver dessa finns det förstås fler träningsformer att räkna upp, men den sista vi nämner är att bara klassisk allmän lek med din hund. Kasta pinnar, frisbees, busa med bollar, på land i vattnet och så vidare. Precis som för människor så tycker hundar också om att ha roligt, så varför inte kombinera de båda.