Resa med djur

När man har ett husdjur så har man ett ansvar att se till att djuret alltid har det bra, får i sig näring och inte kommer till skada på annat vis. När man skaffar ett husdjur är det förstås en härligt ny upplevelse, man får in en ny individ i familjen, det tycker nog alla som skaffar ett husdjur.

Men man får dock inte glömma bort att det ibland kommer svårare situationer än andra att lösa – exempelvis om man ska ut och resa. Det finns inte många husdjur som sköter sig själva och således måste man också se till att endera ordna med någon som kan ta hand om husdjuret under den tid du, och familjen är bortresta, eller ordna så att husdjuret kan följa med. Exempelvis om du har en katt och  vill ta med den någonstans så måste du ha någon form av transportbur eller motsvarande. Beroende på vilken typ av transport eller resa det gäller så finns det olika typer av transportburar som ni kan se här på Supercats hemsida, en återförsäljare av just kattsaker.

Det beror som sagt på vilken typ av transport man ska nyttja, vilken typ av transportbur eller väska man väljer. Ska man bara åka bil så kanske det fungerar med en enklare variant, men ska man åka flyg till exempel, då finns det regler, dels för transport i kabin och dels i bagageutrymmet. Dessutom finns det andra regler, som exempelvis hos flygbolaget SAS. Där får man ta med sig hund och katt ombord på planet om man tidigare reserverat en plats för dem. Men för att de ska få åka med så måste de vara minst åtta veckor gamla. Dessutom kan det krävas ett veterinärintyg där kabinpersonalen får informationen att djuret klarar transporten utan några skador. Om man vill medtaga andra djur än hundar och katter så får dessa inte åka med i kabinen utan måste placeras i lastrummet.