Börja med ridning

Om någon av barnen gillar hästar så ska de naturligtvis få en chans att prova på ridning. Det ger en bra fysisk tärning och balans men också ett bra självförtroende när de får ta hand om den häst som man regelbundet rider. Kring 6 till 7-års åldern så kan det vara bra att börja med sin ridning. Det är viktigt att man utvecklat både motorik och koordination för att kunna hantera en häst.

Se till så att man har adekvat utrustning för att kunna börja med ridning. Det går att hitta passande utrustning online. Ridhjälm är ett måste för alla och speciellt de yngre barnen. Se till att köpa en ridhjälm som passar perfekt, dessa är inget som man ska växa i utan de ska sitta bra för att ge bästa skydd. Vissa ridskolor kan låna ut till en början vilket är bra om man skulle tappa intresset efter ett halvår eller liknande. Nu tror vi att om man får en positiv blid och upplevelse av ridning så kommer intresset att hålla i sig längre än så.

Kolla upp om det finns någon ridskola i ert närområde. Det kan skilja sig på åldersgräns och en del har någon form av rid lekis men också drop-in för de yngsta entusiasterna som gör att man får prova på hästridning. På Svenska Ridsport Förbundet så kan man söka på ridsportföreningar i din närhet. Det kan också finnas andra ställen att söka sig till som ridskolor, hästgårdar som kan ge tillfällen att få komma upp på hästryggen.