Löpa med hunden

Hunden är människans bästa vän är ett talesätt många hundägare skulle nog kunna hålla med om. Men att äga en hund kan ha fler fördelar än vad man förväntar sig ibland. De är till exempel den perfekta löparkompisen, förutsatt att du har rätt hundras.

Det första man ska tänka på när man ska ta en löprunda med hunden är att först och främst de är vana vid att vara ute en längre sträcka. Därefter behöver man ett bra koppel som låter dig som ägare fortfarande hålla koll på din hund.

En annan del är att det är viktigt med träning för hunden. Med bra träning så kommer hunden inte stanna upp och bråka med andra djur eller likannde. Du slipper även behovet att stanna för ofta för att hunden vill lukta på allting som den kan få göra under promenader.

Den största fördelen med att ta med hunden på en löprunda är i slutändan att du får mer motion. I och med att hundar behöver vara ute och röra på sig och även gå ut för att kunna gå på toaletten så finns det fördelar med att kombinera detta med motionspass.

Så vad kan man behöva mer än bara koppel då. En bra ide är om du tar med dig lite godis för hunden, vatten för er båda och någon leksak som du kan använda under någon paus.