Kläder till hunden

Att ta sig en tur i stadens affärer för att shoppa lite kläder är väl något som vi alla har gjort, alla behöver ju förstås kläder på kroppen, inget konstigt med det alltså. Något som dock kanske inte var så vanligt förr men som blivit allt vanligare är att shoppa kläder till hunden.

Shoppa kläder till hunden alltså, den meningen kanske inte var riktigt lika vanlig förr om åren. Men inte minst sedan hundrasen chihuahua blivit en populär hund för svensken att äga så har också klädindustrin för hundar också blivit en jättemarknad med massor av plagg för vår bäste vän.

Idag finns det flera företag som lanserat hela kollektioner av olika kläder för våra vovvar. En skepparjacka i lammskinn och guldblingbling? Varför inte. En handstickad polotröja med hundstrumpor för kalla golv eller snötäckt mark? Givetvis. Eller vår favorit, ungefär som bilden och låta hunden bli lite julig nu när det snart är dags för julfirande i våra stugor. Det blir som vi märker allt vanligare att hundar har kläder på sig, och det i olika stilar och utföranden. Någon kanske tycker att det låter lite udda att man ska hålla på att klä hunden, som aldrig tidigare varit känd för att ha några klädesplagg på sig.

Det finns förstås ett mått av att hunden för somliga blivit nästan som en liten accessoar som ska matcha med både klädsel och smycken. Men det som får anses som en troligare orsak till att det blivit så vanligt är att hunden än mer än tidigare ses som en familjemedlem, något mer än ”bara ett husdjur”.  Och visst är det väl schysst att kunna sätta på vovven en regnrock när det stormar på med regn och rusk – det gör vi ju på oss själv också – precis som vi klär på oss varmare kläder när graderna sjunker under nollstrecket.